CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 22 January 2010

==my hero==

21st january 2010


alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah...

syukur buat Yang Maha Agung..utk semua nikmat yang diberikan..dan juga utk semua nikmat yg ditarik semula..kerana yang ditarik itu atas kesalahan sendiri yang tak reti2 nak beringat...

it's friday today..salam sayyidul ayyam =)
salam penghulu hari buat semua..moga kita same2 memanfaatkan jumaat ini sebaiknya sbb belom pasti akan sampai ke jumaat akan datang..mulakan dgn mandi sunat d pg hari dan wudhu' sebelum melangkah keluar umah..insya' allah terpelihara seharian kita...teruskan dengan amalan surah al-kahfi [rindu tadarus d smakj setiap zohor ari jumaat]...dan jgn lupe surah al-jumu'ah..peringatan ringkas utk kita..

a few times jugak mahu menulis..tapi kerana depenuhi dgn tugas2 ade erti dan dicampur lg dgn tugas2 lagho..mmg tak sempat nk berkarya..[tapi main fb sempat..hoho]

ade 3 perkara ingin dicoretkan dlm buku karangan ini...pasal hero,pasal bintun umar dan pasal tamparan Allah..tp 3rd story mory tuh ditangguhkan lg tuk sekian kali nya kerana takde kekuatan lagi utk berkongsi dgn ramai..taktau la bile mampu bicara perkara ituh..urmmm..

ni psal hero kte..urmm..sape ye...

org nye sgt special...
die kadang2 bile balik dari bowling ke,meeting ke..tgh2 malam tuh die skype..
balik surau lepas subuh pon die sempat on skype before g keje..
die lg concern pasal thesis kte..[kte tak riso wooo...hehe]
die lg concern arini kte masak pe..
die cepat je sebut 'jgn sampai kna pneumonia lg..'
best kan...ade org caring..wewittt~~

hoho..segala channel yg die boleh communicate,die akan gunakan..naseb takde ym je..lalala~~
my fb die godeh dah..[die dpt paswod free..]..bukak2 sbb nak tengok gambar2..baru die tau cinta hati die ni suke wat berjuta album dlm tuh..tapi don worry my hero..sume nye terkunci rapi...

ini latest email dr si die..dlm minggu ni gak..



terkecik pulek gambo nih..penat edit dah..taktau nape degil sgt taknak kembang..oppss..ni kte yg edit..takkan la kot dlm nst camni news nye..


itulah hero ku yg suke tepon anak die waktu pelik2..

ini gambar lepas siap new pipe installation di senggarang batu pahat..sebelom2 nih penduduk situ amik air dari sungai2 atau air telaga..dan ramai yg kena penyakit kulit dan rosak rambut mereka..ni citer real ye..mmg itu lah effect air...as we all know air di batu pahat memang pelik cket..air die tak same cam air di daerah lain dlm johor..instead ada satu pipe lining project left unused (i think so up til now) ..brape thun sudah ek..3 thun ade kot..gara-gara air yang pelik nih,,sbb mase praktikal dulu pernah wat projek same tapi d jaybee..jadi,kita2 yang air nya sedap molek debomb tuh bersyukur la..alhamdulillah~~

dan tibe2 lepas bace email baba nih terase nak balik and to serve for my country....funin2..

baba bagi email nih di saat anak die sedang terkapai2 takde mood nak study sungguh2..
camne baba tau ek??
walaupon final exam tuk subjek yg baru start blaja mg lepas nih adalah pada minggu depan..i repeat for u fara..next friday is ur final exam day..urghhhh...
tak pernah dibuat org..blaja satu subjek 3 minggu je teros exam..ayooooooo~~

on the same day dpt email dr baba nih mama tepon kul 1230 pm sbb nak cakap die dah ade facebook...alahai bonda ku...itu aje yg die mau bilang..padahal anak die dah tau beberapa jam sebelum itu (ade skill skodeng kan...)..tapi syukur mama tepon..lame dah tak exercise malam..
mama pon ade 6th sense cam baba??
thank you Allah..n thank you mama..(~_~)

sweet note : cerita ke-2 esok la yer..insya' allah..sudah mengantok banget nih...lappie tersayang mengong mlm nih...

2 comments:

=*NuRo0L* =[~G.A.J.E.B.O~]=immanidigu~*-II-*~ said...

hahaaa...memang btl telahan kite.
tu babah kak farah..siap ckp dgn office mate kite.."eh..muke pkcik ni mcm jiran kite dolu2..."
rupe2nye btl2..menyesal tak bace article tu sampai abes...

fArA jeFF said...

hoho..baba tak ubah pon rupe die..mase kt masai dl kan org pgil die cg besar kan..kdg2 kalo jumpe org2 veteran ade jugak pgil die gituh..hehe... =)