CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 20 May 2010

==berita dr Algarve==

5 Jamadil Akhir 1431H

assalamualaikum semua :)

kali ni bersiaran dr bumi bekas penjajah Malaya, tanah tumpah Alfonso de Albuquerque.
menyaksikan gelagat penduduk negeri Algarve,Portugal yang baik dan peramah..opss..tu pon kalo mereka tau cakap english..tp so far,senyuman tak lekang. walaupon ada masanya mereka tak paham pon apa kte tanya..huih..maka bahasa serbaguna dunia digunakan--sign language.

dr Gatwick,London penerbangan easyjet tiba di Aeroporto Faro jam 1515, Ahad 16 Mei. baba dah sampai dulu sbb die naik BA.satu perasaan saat dpt keluar dr pintu epot...macam dah balik Malaysia ^__^
cuaca nye lebih kurang dalam econ di Malaysia,pokok2 nya pon sama macam tanah air..instead,ada bunga raya tumbuh byk kt tepi jalan..aha..patotla org Portugis dulu boleh tahan tinggal di Malaysia,lebih kurang je. mendengar alunan saxophone di central Faro,sesayup alunan P.Ramlee..mmg ada iras2 lagu melayu. :)
kami tinggal di Vilamoura,satu tourist area berhampiran pantai. ni kira mcm Desaru or Bandar Penawar di Johor. byk pentadbiran Desaru boleh blaja dr sini,mcm mane nk meramaikan kunjungan dan menambahbaik kemudahan sedia ada. kalo sungguh2,i'allah meriah Desaru tuh..
eh..lupe cite.baba yg ada seminar di sini anjuran IWA. dah alang2 mereka kena transit London,kte ikut je la..dpt teman mama jalan2 sbb baba keje siang malam..td br dpt bawak baba g marina,pegi tepi laut..yey!!dpt makan aiskrim stlh begitu lama aim..alhamdulillah~

oke la, nk dinner.baba dah siap masak..eish,jgn pk bukan2 ye.br kali ni die masak,sblm2 ni kte dah siapkan lunch n dinner..kami tinggal di apartment,jd g supermarket beli brg2 masak je..
esok flight blik smula ke London dan akan teros ke Swindon sblm balik Loughborough. kena balik semula ke workstation, sv sudah memanggil2..hehe

till then, cuidar..obrigado para Allah :)


1 comment:

iqbalsyarie said...

wah....best betul!!