CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 9 July 2010

==10 angkasawan pon takkan sama==

26 Rejab 1431H

assalamualaikum semua :)

di sana sini skg penuh dgn aktiviti ceramah dan bengkel sempena sambutan malam isra' mi'raj,saat Nabi Muhammad s.a.w. diangkat ke langit.seronoknyeeee~~

kalau kita kagum dgn pengalaman angkasawan negara,kita patot 1000kali kagum dgn perjalanan Nabi s.a.w..

return trip Baginda satu malam je.perjalanannya ke langit pd ketinggian yang tidak terjangkau dek akal.mode of transport Baginda lebih hebat dr space shuttle.amazing, bukan?!?

kalau kita angkat tangan bertukar salam dgn angkasawan,kita patot tunduk sujud menyembah keagungan dan kehebatan Allah..

Nabi s.a.w. diiktiraf Ar-Rahman,disayangi malaikat,digeruni musyrikin,dirindui mujahidin..

kita pilih..!!
pemuda mana layak di-wow-kan..

kita tentukan...!!
berapa kapasiti ruang di hati dipenuhi kecintaan buat qudwatun hasanah itu..

andai ada 10 angkasawan pon,takkan sama martabatnya dgn ketinggian peribadi seorang yg bergelar khatimul anbiya'.

saidina abu bakar r.a. tulus percaya return journey nabi ini,walhal org2 lain masa tuh ramai yg kata nabi junjungan kita gila..cuba skg ni,ada org nk pergi bercuti kat bulan kita semua terima je bulat2..boleh pulak?!?apa nak jadi dgn iman kita ni ye... !__!

Daripada A’isyah R.A katanya : Tatkala Nabi S.A.W diisra’kan ke Masjidil Al-Aqsa, Manusia mula bercerita mengenainya. Ada di antara mereka yang berpaling daripada kepercayaan kepada badinda. Sebahagian yang percaya menemui Saidina Abu Bakar bertanyakan isu berkenaan. Mereka bertanya : “Apa pandanganmu terhadap sahabatmu yang mendakwa dia di’isra’kan pada waktu malam ke Baitulmaqdis ?. Saidina Abu Bakar bertanya : “ Adakah dia mengatakan sedemikian ?.” Mereka menjawab : “Ya” . Kata Abu Bakar : “ Seandainya dia kata sedemikian maka benarlah dakwaannya itu “ . Mereka berkata lagi : “ Adakah engkau mempercayainya sedangkan dia mendakwa dia pergi ke Baitulmaqdis hanya dalam satu malam dan kembali sebelum subuh ?” . Katanya : “ Ya, Aku mempercayainya walaupun dia mengatakan lebih jauh daripada itu. Oleh kerana itulah dia digelar As-Siddiq..

VS


sweet note: kalau kita biarkan ikan depan kucing,kemungkinan besar ikan dicuri kucing..
kalau kita biarkan hati dan jahiliyah berjumpa,kemungkinan besar hati ditakluk noda hitam~~

till then, letak ikan bawah tudung saji,letak ibu lesung atasnya.jadi kucing tak mampu tolak tudung saji dan cekau ikan bawah tuh :)

2 comments:

Norhidayah Rasin said...

kucing skrang ganas2...kuku pjg...cungkil je tdung saji tu dah tergolek..

fArA jeFF said...

wahhh..kucing yaya terer ek..ade lesung atas tuh pon kuat..minum susu byk sgt nih :p