CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 16 April 2010

==tulus mulus 2==

2 Jamadil Awal 1431H

ni berkenaan cerita TULUS MULUS pd entri bertarikh 9 April 2010 @ 24 Rabiul Akhir 1431H..terpaksa kte delete slps pengumuman yg dibuat dr sumber cerita itu diambil. Jadi entri tulus mulus telah didelete,dan mohon cerita tersebut tidak dipanjang2 kan lg.

Tajuk asal nye adalah GENERASI YG KITA IMPIKAN. Berikut sepertimana yg ditulis oleh Ustazah Maznah Daud.

Generasi yang kita impikan

Assalamu'alaikum wr.wb.

Salam ukhuwwah buat semua pengunjung Zaadut-Taqwa yang budiman.

Mungkin ramai di kalangan anda yang telah membaca kisah yang dipaparkan mengenai Sayyidina Umar r.a. beberapa hari lalu.

Kisah itu diambil daripada sepucuk email yang dihantar oleh seorang sahabat dari Timur Tengah. Kerana terkesan dengan kisah yang penuh dramatik, dan atas dasar kepercayaan kepada sahabat, kisah itu diterjemah dan dihidangkan di dalam blog ini.

Selepas ia tersiar, pengirim email dihubungi semula demi amanah ilmu dan tanggungjawab dalam menyampaikan kebenaran. Beliau terus terang mengatakan bahawa beliau tidak mengetahui sumbernya, hanya berdasarkan email yang diterima daripada sahabatnya.

Maka dengan itu, dengan rendah hati saya memohon ampun kepada Allah s.w.t. dan meminta maaf daripada sahabat-sahabat sekelian. Mohon jangan dipanjangkan kisah ini ke tempat lain supaya kita tidak termasuk dalam golongan mereka yang berdusta ke atas para sahabat yang mulia radhiallahu 'anhum ajma'ein.

sweet note : roza dear,thank you for this notice (~_^)

No comments: